De dienstverlening van Qvision

Alle diensten op een rijtje

 

Qvision gelooft in full service dienstverlening. Van ontwerp tot en met de hosting van onze oplossingen, alles hebben we in eigen handen. Hierdoor kunnen we van elk aspect van een project de kwaliteit garanderen en zijn we verzekerd van optimale overdracht van relevante kennis tussen de verschillende disciplines die nodig zijn om een project tot een succes te maken.

Interactie ontwerp

Ontwerpen met de gebruiker als uitgangspunt

"DE KWALITEIT VAN HET CONCEPT IS BEPALEND VOOR HET SUCCES VAN UW PROJECT"

Om te borgen dat een oplossing niet 'in-side out' wordt ontworpen maar met de eindgebruiker als uitgangspunt, bekijkt de interactie ontwerper elke oplossing vanuit het oogpunt van de eindgebruiker. Wat staat waar op uw website, hoe werkt het en waarom? Hoe vindt de bezoeker zijn weg en hoe wordt de inhoud gepresenteerd? Al deze vragen en meer worden beantwoord door een interactie ontwerper.

Het concept wordt uw website wordt uitgewerkt in zogenaamde wireframes. In deze wireframes, die fungeren als bespreekdocument, vindt u het concept, de functionaliteit, de navigatie en de interactie van de oplossing, zonder vormgeving. Doordat er in de wireframes nog geen visueel ontwerp is verwerkt, word u er als opdrachtgever ook niet door afgeleid. Zo wordt u gedwongen al in een vroeg stadium goed na te denken over uw wensen en eisen met betrekking tot de oplossing.

De voordelen van interactie ontwerp

  • De klantvraag wordt helder omdat de opdrachtgever gedwongen wordt na te denken over zijn wensen
  • Beide partijen hebben snel een helder beeld van het eindproduct
  • Nieuwe inzichten komen vroegtijdig aan het licht
  • Het concept kan eenvoudig aangescherpt worden
  • Het eindresultaat is gebruiksvriendelijk en sluit goed aan bij uw wensen

Grafisch ontwerp

Wij ontwerpen alles in huis

 

Uiterlijk telt

Uw communicatiemiddelen zijn het gezicht naar buiten toe. Daarom is het voor u, als woningcorporatie belangrijk dat u zich op een manier laat presenteren die bij u past. Uitingen met een moderne en professionele uitstraling, dat is wat Qvision u kan bieden.

Al meer dan 15 jaar levert Qvision websites en webdesign diensten. Het grafisch ontwerp van het overgrote deel van de door de Qvision gerealiseerde websites is gemaakt door de afdeling Concept & creatie van Qvision. Aan ervaring dus geen gebrek.

Uw digitale vestiging in uw eigen huisstijl

Om ervoor te zorgen dat uw website naadloos aansluit op uw reeds ontwikkelde huisstijl nemen wij, indien mogelijk, contact op met het reclamebureau om te achterhalen welke concepten en ideeën er aan de huisstijl ten grondslag liggen. Daarnaast ontvangen wij graag van u alle beschikbare communicatie-uitingen zoals folders, briefpapier, visitekaartjes, jaarverslagen, etc. Natuurlijk kunt u ook, als u uw website laat bouwen door een andere leverancier, bij de afdeling Concept & Creatie terecht voor een professioneel grafisch ontwerp.

 

 

Koppelingen

Wij geloven in openheid

 

Open systemen hebben de toekomst. Steeds vaker wordt er binnen het IT landschap gekozen voor best of breed oplossingen waarbij de verschillende systemen naadloos op elkaar aan moeten sluiten. De realisatie van deze koppelingen is voor Qvision dagelijkse praktijk. Bij bijna elk web- of woonruimte verdeel project dienen er koppelingen te worden gerealiseerd met een of meer primaire informatie systemen of document management systemen.

Systemen

Qvision heeft  koppelingen gerealiseerd met alle primair systemen, verschillende document management systemen,  KCC oplossingen  en nog veel meer. Daarnaast garanderen wij dat wij door het gebruik van open standaarden kunnen koppelen met elk ander open systeem. Onder andere met de systemen van onderstaande leveranciers hebben wij al een keer een koppeling mogen realiseren. 

 

De techniek

Alle systemen van Qvision zijn gebaseerd op open standaarden om optimale ontsluiting te kunnen garanderen. Voor de realisatie van een koppeling maakt Qvision gebruik van gestandaardiseerde Microsoft .NET Webservices via XML. Indien een Enterprise Service Bus oplossing gewenst is kunnen wij Microsoft Biztalk Server inzetten.

Hosting

Zekerheid, kwaliteit en veiligheid hebben onze volle aandacht

 

Kwaliteit

De servers van Qvision worden gehost door onze hosting partner TRUE bij de datacentra euNetworks en Redbus in Amsterdam. Beide zijn professionele datacentra die voldoen aan de hoogst mogelijke eisen als het gaat om brandpreventie, stroombeschikbaarheid, klimaatbeheersing en beveiliging. Het netwerk van True kan maximaal 3,6 Terabit afhandelen en is met een totale capaciteit van ongeveer 60 Gigabit verbonden met de rest van de netwerken die samen het Internet vormen.

Zekerheid

Middels de hosting diensten van Qvision bent u verzekerd van een continue beschikbaarheid van uw software en uw data. Alle producten van Qvision worden gehost op web- en database clusters. Dit houdt in dat uw website, intranet of back office systeem niet op 1, maar op minimaal 3 servers wordt gehost. Mochten er onverhoopt problemen optreden in een van de servers is dan worden de taken automatisch overgenomen door de resterende systemen in het cluster. Tevens biedt deze opzet ons de mogelijkheid om eenvoudig en zonder downtime op te schalen. Daarnaast worden alle servers, producten, en koppelingen met derden 24 uur per dag, 7 dagen in de week actief gecontroleerd door Qvision zodat eventuele problemen tijdig worden geconstateerd en opgelost.

 

 

"HET NETWERK VAN TRUE IS MET EEN TOTALE CAPACITEIT VAN 60 GIGABIT VERBONDEN MET DE REST VAN DE NETWERKEN DIE SAMEN HET INTERNET VORMEN"